14 Aralık 2012 Cuma

Sıkma Tarifi


500 gram kıyma,
1 adet yumurta,
1 kaşık salça,
1 kaşık margarin,
1 bardak süzme yoğurt,
1 bardak haşlanmış nohut,
Tuz, kırmızıbiber, sıvı yağ,
Et suyu, karabiber,

Beşamel sos için :
2 çorba kaşığı tereyağı,
2-3 çorba kaşığı un,
2 su bardağıı süt,
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri ,



1.       Kıyma, un, yumurta, karabiber ve tuzu karıştırıp iyice yoğurun.
2.       Avuç içinde sıkarak (küçük parmak inceliğinde ve 3 cm. uzunluğunda) parmak izleri belli olacak şekilde yuvarlayın.
3.       Sıvı yağı kızdırarak içine atın ve köfteler hafif pembeleşinceye kadar kızartın.
4.       Et suyunun içine salçayı katın.
5.       Kaynamaya başladığında içine kızarmış köfteleri atın.
6.       Çok az su kalacak şekilde pişirin.
7.       Haşlanmış nohutu ekleyip, bir fırın kabına alın.
8.       Üzerine ezilmiş yoğurdu dökün.
9.       Yağda kızdırılmış kırmızıbiberi gezdirin.
10.   Hazırladığınız beşamel sosu üzerine dökün.
11.   Kaşar peyniri serperek, üzeri kızarana dek pişirin

Süre : 60 Dakika  Kişi : 6

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder