250 gram frambuaz,
2 çay kaşığı şeker,
200 gram yoğurt,
Ayrıca;
1 çorba kaşığı şeker,
2 tatlı kaşığı krema,
3 çorba kaşığı jelatin,
1 çorba kaşığı su,
1. Frambuazların ¾ ünü yıkayıp temizleyip, doğrayın.
2. Dört tane dondurma kupuna eşit olarak paylaştırın.
3. Kalan frambuazları ve şekeri blendırdan geçirerek bulamaç halinde kuplara dökün.
4. Yoğurdu diğer şeker ve krema ile karıştırın.
5. Jelatini soğuk suyun içine koyun ve sıcak su dolu daha büyük bir kaba koyarak eritin.
6. Bunun yarısını frambuaz karışımına kalanını ise yoğurda ekleyin.
7. Frambuaz karışımının yarısını kuplara bölüp dolaba koyun 2 saat kalsın.
8. Sonra çıkartıp karışımın diğer yarısını ekleyin.
9. Yine buzdolabına koyup ½ saat bekletinki iyice katılaşsın.
10. Nane yaprağı ve bütün frambuazlarla süsleyerek ikram edin.
Süre : 180 Dakika Kişi : 4
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder