20 Nisan 2012 Cuma

Nohutlu Pirinç Pilavı Tarifi



3  su bardağı pirinç,
1  su bardağı nohut,
125 gr tereyağı,
1 demet dereotu,
4 su bardağı su
Tuz,



1.       Akşamdan ıslattığınız nohutu ertesi gün güzelce haşlayın
2.       Pirinci yarım saat ılık suda ıslattıktan sonra yıkayın ve süzün.
3.       Tencereye yağı alıp pi­rinci şeflaflaşana kadar karıştırarak ka­vurun.
4.       Üzerine 4 bardak suyu ekleyin. (Yumuşak olsun derseniz 1 bardak su fazladan koyun)
5.       Nohut­ları ekleyin.
6.       Önce kuvvetli sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
7.       20 dakika kadar demlendirin.
8.       Kıyılmış dereotu ser­perek ikram edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder