20 Nisan 2012 Cuma

Çikolatalı Kahveli Dondurma Tarifi


½  su bardağı  kahve çekirdeği,
3 paket hazır krema,
250 gram kıyılmış bitter çikolata,
1 su bardağı toz seker,
 6 adet yumurta sarısı,
 1 su bardağı süt,



1.       Bir dondurma kalıbını  selofan ile kaplayıp ve buzdolabına koyun.
2.       Bir tavada çekirdek kahveleri ve kremayı karıştırın.
3.       Ocakta kaynayana kadar tutun.
4.       Çiko­latayı ilave edin ve altını kapatın.
5.       Şeker ve yumurta sarılarını karıştırma kabına alın.
6.       Ko­yu bir kıvama gelene kadar çırpın ve sütü karıştırın.
7.       Yavaş yavaş kahveli karışımı da ekleyin ve karıştırın.
8.       Çekir­dek kahveleri ayırarak çıkartıp karışımı tencereye alın.
9.       Kısık ateşte koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.
10.   Soğu­maya bırakın.
11.   Soğuyunca  hazırladığınız kaba dö­küp, katılaşıncaya kadar buzluğa koyun.
12.   Sonra büyükçe bir kapta katılaşana kadar el mikseri ile çırpın.
13.   Üzerini selofan ile kaplayıp don­durucuya koyup, katılaştırın.
14.   Aynı işlemi bir kere daha tekrarlayın.
15.   Dondurmanız servise hazıdır. (Dondurmayı buzlukta bir hafta saklayabilirsiniz.)

Süre : 180 Dakika  Kişi : 6

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder