½ su bardağı un,
5 su bardağı tavuk suyu,
1 ufak kutu çiğ krema,
1 çorba kaşığı sıvıyağ,
2 adet patlıcan,
1 adet tavuk göğsü,
1 adet havuç,
250 gr çalı fasulyesi
Tuz
1. Öncelikle tavuğun göğsünü tuzlu suda haşlayın ve tavuk suyunu ayırın.
2. Etleri ince ince didin.
3. Tencereye yağı koyup altını yakın ve unu ilave edin ama devamlı karıştırın.
4. Tavuk suyunuda ilave edin.
5. Kaynadıktan sonra altını kapatıp temiz bir tencereye süzün.
6. Patlıcanları çatalın ucu ile delin ve ateşte közleyin.
7. Sonra kabuklarını soyun ve kıyıp, çorbaya katın.
8. Havuç ve fasulyeleri de ince ve uzun uzun kesip haşlayın ve çorbaya katın.
9. Tavuk etleri ile kremayı da çorbaya katın.
10. Tuzunu ayarlayın ve ikram edin.
Süre : 45 Dakika Kişi : 4
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder