19 Nisan 2012 Perşembe

Sebzeli Konsome Tarifi

2 adet havuç,
1 adet kereviz,
10 su bardağı su,
1 çorba ka­şığı tane karabiber,
4 diş sarım­sak,
2 adet def­ne yaprağı,
250 gram pırasa,
125 gram mantar,
1 çay kaşığı soya sosu,
1 çay kaşığı sherry,
1 çorba kaşığı taze soğan,


1.      Sebzeleri uzunlamasına kesip hazırlayın.
2.      Su, karabiber, sarımsak, defne yaprağını güzelce karıştırın.
3.      Bir tencerede önce kaynatıp sonra kısık ateşte ağzı açık olarak 5 dakika  pişirmeğe devam edin.
4.      Biz süzgeçten geçirerek taneleri ayırın ve suyunu saklayın.
5.      Bu suyu bir tencereye alın, kaynayınca ince doğranmış pırasaları ekleyin ve 5 dakika kadar pişirin.
6.      Sonra havuç ve ke­revizi ilave edip, 3 dakika daha pişirin.
7.      En son man­tar, soya sosu ve sherry'yi katın.
8.      Sıcak olarak servise sunmadan önce incecik kıyılmış taze soğanları ekleyin ve servis edin.

Pişme Süresi : 30 Dakika  Kişi Sayısı : 6

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder