2 adet havuç,
1 adet kereviz,
10 su bardağı su,
1 çorba kaşığı tane karabiber,
4 diş sarımsak,
2 adet defne yaprağı,
250 gram pırasa,
125 gram mantar,
1 çay kaşığı soya sosu,
1 çay kaşığı sherry,
1 çorba kaşığı taze soğan,
1. Sebzeleri uzunlamasına kesip hazırlayın.
2. Su, karabiber, sarımsak, defne yaprağını güzelce karıştırın.
3. Bir tencerede önce kaynatıp sonra kısık ateşte ağzı açık olarak 5 dakika pişirmeğe devam edin.
4. Biz süzgeçten geçirerek taneleri ayırın ve suyunu saklayın.
5. Bu suyu bir tencereye alın, kaynayınca ince doğranmış pırasaları ekleyin ve 5 dakika kadar pişirin.
6. Sonra havuç ve kerevizi ilave edip, 3 dakika daha pişirin.
7. En son mantar, soya sosu ve sherry'yi katın.
8. Sıcak olarak servise sunmadan önce incecik kıyılmış taze soğanları ekleyin ve servis edin.
Pişme Süresi : 30 Dakika Kişi Sayısı : 6
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder